En Kvinnodag.

Idag ska jag vara i ett sammanhang!

Jag ska lyssna på tal, jag ska vandra i demonstration och jag ska skrika de allra bästa slagorden med den stoltaste röst jag äger. Idag ska jag synas, och idag ska jag bli förstådd. Idag ska jag vara sann, och inte alls särskilt bekväm.

Jag har frågat folk i klassen om de ska demonstrera. De har skrattat. Som jag visste att de skulle göra. Det var meningen, det var ju ett skämt. För dem är internationella kvinnodagen ett ganska roligt skämt, om palestinasjalar, arga tanter och truckflator som inte passar in någonstans. Kul att man kan vara sådär trotsig, orka engagera sig i något så otidsenligt. Skojigt att somliga kvinnor är som tonåringar hela livet, står och gapar utanför porrbutiker och klär sig konstigt med flit. Och herregud de RAKAR sig inte ens. Men det är inte riktigt roligt, det är faktiskt rätt upp-rörande. Alla vet ju att det är ohygieniskt att inte raka sig under armarna. För tjejer. De svettas mycket mycket mer då, och luktar. Killar gör förstås inte det...  De måste väl vara renare, av bara själva naturen. Naturen är viktig. Det är där allt bestämts, i förväg, och naturen ska man inte bråka med. Det är onaturligt att bråka med naturen. Tjejer ska vara tjejer, det är menat så, de ska vara mjuka, mammiga och sminkade. Se bara på aporna. Tänk vad tråkigt det skulle bli om vi inte var uppdelade på två kön, tre miljarder av varje sort. Då skulle vi allihop bli likadana, gå i overaller och vara samma. Det är skillnaden som gör det spännande. Att tjejer är på ett sätt, och killar på ett helt annat. För så är det faktiskt bara. Det vet jag, för jag har träffat massor av kvinnor och män i mitt liv.

Idag ska jag vara i ett sammanhang. Jag ska vara sann, och inte alls särskilt bekväm.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Kom precis hem från demonstrationståget i Lund, jag har skrikit, det var befriande, nu är jag stark, nu ska jag ut och dricka öl och lyssna på progg. Ha en trevlig kväll.

Postat av: Gaia

Men vad är man om man anser att både män och kvinnor, alla, skall raka sig under armarna? Att hår skulle vara naturligt köper inte jag. Varför verkar det enda goda/sanna idealet vara att _ingen_ skall raka sig?

2007-03-08 @ 20:21:29
URL: http://minsexualitet.blogspot.com/
Postat av: Rex

Dagens bästa feministparoll:

"Allt åt alla, genast!"

2007-03-08 @ 22:22:05
Postat av: Tanten

Sofie:
Jag provade att rangordna mina behov på din blogg, efter din indelning. Sjukt kul. Jag är mycket analare än du. Proggsväng, skönt!
Gaia:
Jag tycker nog mest som du. Att det är naturligt att raka sig under armarna är svårt att vidhålla, men naturlighet har allid varit ett dåligt argument. Jag strävar efter ett Utopia där vad man gör och inte gör är så fritt det kan vara, och helt orelaterat till kön. Alltså, där vi är idag får man gärna ogilla hår på alla. Eller gilla hår på alla. Eller gilla hår på kvinnor, men inte på män. Och visst får man föredra kvinnor hårlösa och män lurviga, men... Det normativa har en tendens att bli förtryckande, och därmed vänder jag mig mot det. Jag rakar mig inte. Det funkar för mig. Endast en som sett mig naken har kommit med kritik. Och framför allt, det går sjukt mycket snabbare att duscha nu.
Rex:
Jag gillade "Död åt familjen" rätt mycket också!

2007-03-08 @ 23:33:54
URL: http://tantens.blogg.se
Postat av: Mania

Här kommer den fyrkantiga marxisten och påpekar att "allt åt alla" naturligtvis isf är en marxist-feministisk paroll. Eller rätt och slätt marxistisk. Bästa sthlms-parollen var som vanligt "Maud Maud Olofsson, du är dum i huvet" och "vi måste, vi måste, vi måste bli av med de rika!". Hell yeah!

2007-03-09 @ 14:41:41
Postat av: Tanten

Mania:

Peta peta. Bra paroll.

Nästa år tycker jag att "Maud är bajs" känns fräscht.

2007-03-09 @ 20:27:43
URL: http://tantens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback